30 Eylül 2014 Salı

Sosyal İmleme ve Yemle.com


Web dünyasına şöyle bir göz gezdirdiğimizde birçok bilginin bir arada bulunduğu, geniş kategoriler barındıran internet sitelerinin çok miktarda olduğunu görmekteyiz. Bu tarz sitelere sosyal imleme siteleri adı verilir ve farklı web siteleri, içinde neleri barındırdığı gibi bilgiler de eklenerek ziyaretçilerle paylaşılır.

Bu tarz sosyal imleme sitelerinin okuyucuyu bilgilendirmek, onlara yeni şeyler katmak gibi amaçları olsa da, bazıları o kadar karman çorman olmuş ve o kadar düzensizleşmiştir ki, bu tarz mecralarda doğruyu yanlıştan, iyiyi kötüden ayırmak imkansız bir hal almaktadır. Yine sosyal imleme sitelerindeki tanıtım yazılarının bir kısmı da sadece yazılmış olmak için yazılan, basit yazılar olmaktan öteye gidemez.
Web içinde, hele ki geniş kategorili sosyal imleme sitelerinde durum böyleyken, bilgi almak konusunda biraz daha seçici davranmak gerekiyor. Bize de bu noktada, şans eseri önümüze çıkan ve beğenerek takip etmeye başladığımız siteleri tanıtmak, onların daha fazla kişi tarafından bilinmesini sağlamak düşüyor. Yemle.com bunlardan birisi diyebiliriz.

Yemle.com, geniş kategorili ve farklı konuda bilgi vermeyi amaçlayan sosyal imleme siteleri arasında çok daha farklı bir alternatif olmayı amaçlayarak yola çıkmış ve bunu da yayın hayatına başladığı günden bu yana kademe kademe başarmış durumda.

Sitenin içinde sağlık, güzellik, internet, teknoloji, araç kiralama gibi birçok farklı konuda hizmet veren sitelerin rehberi mevcut. Her biri de sizin için özenle seçilmiş, belirli filtreler uygulanarak sayfaya eklenmiş olan siteler. Böylelikle internette fazladan aramalar yapmak, işinize yaramayan sitelerde fazladan dakikalar geçirip vakit kaybı yaşamak durumlarından kurtuluyorsunuz. Ayrıca siz de işinize yarayan siteleri yemle.com veritabanına ekleyerek siteye katkıda bulunabiliyor, insanların işinin daha da kolaylaşmasını sağlayabiliyorsunuz.

Tüm bu özellikleri düşünülecek olduğunda yemle.com, sık kullanılanlar listesine girmeyi hakeden, iyi bir site rehberi.

Hiç yorum yok: